15 липня 2014, 17:41

До веломережі Львова долучили вул. Гіпсову

У Львові на вул. Гіпсовій та на прилеглих провулках Франківська районна адміністрація встановила дорожні знаки, які створюють безпечні умови для руху велосипедистів і пішоходів.

Цю дільницю віднесено до житлової зони. Згідно з правилами дорожнього руху, швидкість автомобілів у житловій зоні не може перевищувати 20 км. Транзитний рух тут заборонено. Не дозволено також рух вантажних автомобілів і тракторів.
Такі заходи додають до львівської веломережі 1,5 км велошляхів, каже радник міського голови Львова з питань розвитку велосипедної інфраструктури Олег Шмід, повідомили у Львівській міській раді.
«Вул. Гіпсова, розташована у дільниці низькоповерхової житлової забудови, є ідеальною для спільного руху пішоходів, автомобілів та велосипедистів. Єдиною умовою для цього було зниження швидкості руху. Встановлені дорожні знаки дозволили це зробити. В країнах з розвинутим велорухом такі вулиці належать до дільниць «заспокоєного» руху і не потребують будівництва велосипедних доріжок», – зазначив Олег Шмід.
На вул. Гіпсовій і прилеглих вулицях встановлено дорожні знаки, які попереджають водіїв автотранспорту про велосипедний рух.
До веломережі Львова долучили вул. Гіпсову
Вул. Гіпсова є ланкою майбутньої велосипедної магістралі, яка з’єднає західні житлові масиви Львова з центром міста. Вона проходитиме повз три львівські вищі навчальні заклади – Національний лісотехнічний університет, Національний університет «Львівська політехніка» і Національний університет імені Івана Франка. Вже готові деякі ділянки цієї веломагістралі – зокрема на вул. Виговського, Коновальця, Залізняка і Січових Стрільців.
До кінця літа також має з’явитися велодоріжка на вул. Куліша, яку зараз ремонтують.