08 червня 2013, 19:56

Тривають роботи над велосипедною доріжкою на вул. Січових Стрільців

Зараз триває ремонт дорожнього полотна на вул. Січових стрільців, після якого буде відновлена бруківка й внесені зміни в організацію дорожнього руху.

У Львові на вулиці Січових стрільців у межах ремонту, що зараз відбувається, облаштують велодоріжку. Зокрема на ділянці від вулиці Університецької до Костюшка велодоріжка буде розташована посеред проїзної частини, розділяючи смуги для громадського та автомобільного транспорту.З цікавого також те, що пішохідні переходи будуть підняті на рівень тротуару і це будуть перші пішохідні переходи такого плану у Львові. В Європейських, і не тільки, містах ця ідея використовується вже давно і значно покращує безпеку пішоходів.
Також доріжка для велосипедистів буде підвищенням на рівні тротуару шириною 1,5 метра, й відповідно розділятиме смуги для громадського та автомобільного транспорту.

Організація дорожнього руху по вул.Січових Стрільців

Організація дорожнього руху по вул.Січових Стрільців

Пішохідні переходи підняті на рівень тротуару

Пішохідні переходи підняті на рівень тротуару

Смуга для громадського транспорту буде розташована справа, де зараз і є зупинки маршруток. Вона матиме ширину 3,5 метра. Паркування авто на цій ділянці буде категорично заборонено. З іншого боку від велодоріжки буде смуга для автомобільного транспорту шириною 3,3 метра.

Далі, на відрізку від вулиці Костюшка до Гнатюка велодоріжка переходитиме на тротуар, який на тій ділянці доволі широкий. Крім того, тут збережеться можливість паркувати приватні авто.
Підвищеним до рівня тротуару буде переїзд велодоріжки з проїзної частини на тротуар та пішохідний перехід. Таке ж підвищення облаштують на пішохідному переході, надаючи додаткову перевагу пішоходам. Перехід буде у вигляді пандуса, щоб подолати його, водій буде змушений гальмувати.

Джерело: velolviv.org
zaxid.net